Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Τούρτα Βανίλια
     
    Υλικά για το παντεσπάνι:

    1 φλιτζάνι φάριν απ
    1 φλιτζάνι ζάχαρη
    4 αυγά
    1 βανίλια
    Υλικά για την κρέμα:
    3 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
    1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
    5 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή κορν φλάουρ και 2 βανίλιες)
    Ξύσμα από μισό πορτοκάλι ή ένα μικρό λεμόνι
    2 αυγά
    Υλικά για το γαρνίρισμα:
    2 κούπες σαντιγί
    Κερασάκια γλασέ ή φιλέ αμύγδαλου ή κόντιτα ή ξύσματα λευκής σοκολάτας ή πολύχρωμα τρουφάκια κτλ.

    Εκτέλεση:

    Πρώτα θα φτιάξουμε το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την βανίλια. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό σουρωτήρι κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω από το μείγμα ανακατεύοντας το ταυτόχρονα με ένα κουτάλι με απαλές κινήσεις. Σε ένα αντικολλητικό ταψί (ή στρωμένο με αντικολλητική κόλλα) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε για μισή ώρα στους 175 βαθμούς. Όταν ψηθεί το βγάζουμε από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Με ένα μαχαίρι με μακριά και κοφτερή λάμα το χωρίζουμε σε 2 ή 3 οριζόντια μέρη.
    Τώρα θα φτιάξουμε την κρέμα. Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε το ένα φλιτζάνι από το γάλα μας και μέσα σε αυτό διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου (ή το κορν φλάουρ και τις βανίλιες) και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε πολύ (αλλά όχι βράζουμε) τα δύο υπόλοιπα φλιτζάνια γάλα. Κατεβάζουμε από το μάτι το γάλα και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπωλ με το μείγμα. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε διαρκώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε πάλι τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τους καλά χτυπημένους κρόκους των αυγών. Το ξαναβάζουμε στη μέτρια φωτιά και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
    Σε μια τουρτιέρα βάζουμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι. Ανάλογα με τα κομμάτια που έχουμε χωρίσει το παντεσπάνι μας χωρίζουμε και την κρέμα. Αν έχουμε 2 κομμάτια παντεσπάνι δεν χωρίζουμε την κρέμα. Αν έχουμε 3 την χωρίζουμε στα δύο. Πάνω από το παντεσπάνι στρώνουμε ισόπαχα την κρέμα. Από πάνω της βάζουμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι. Στο τέλος παίρνουμε την σαντιγί και προσεκτικά την στρώνουμε πάνω και στα πλάγια της τούρτας μας. Στολίζουμε με ότι υλικό έχουμε επιλέξει και την βάζουμε στο ψυγείο.

    Rating: 4.5. From 1986 votes.
    Please wait...

     
     
    Τούρτες: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook