Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά των Ελλήνων. Φτιάξτε ένα εξαιρετικό γαλακτομπούρεκο, με την συνταγή που μας έστειλε η Εύη, και θα τους κάνετε όλους να παραμιλάνε από την νοστιμιά

    Γαλακτομπούρεκο, της Εύης
     
    Υλικά:

    1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
    1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
    6 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
    1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο γάλακτος
    6 κρόκοι αυγών
    1/2 κιλό φύλλο
    2 βανίλιες
    Ξύσμα πορτοκαλιού
    Υλικά για το σιρόπι:
    3 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
    2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
    2 κουταλιές γλυκόζη
    1 κουταλάκι λεμόνι
    Φλούδα λεμονιού

    Εκτέλεση:

    Διαλύουμε το σιμιγδάλι σε χλιαρό γάλα και το βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, κατεβάζουμε από τη φωτιά την κρέμα και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας πάντοτε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτοντας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντάς την για να μην πιάσει κρούστα.
    Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα από κάτω βουτυρωμένα ένα-ένα. Ρίχνουμε την κρέμα, την στρώνουμε και κόβουμε τα φύλλα που εξέχουν αφήνοντας λίγο για να διπλωθεί στις άκρες η κρέμα. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα τα χαράζουμε με μαχαίρι μπακλαβωτά, περιχύνουμε το βούτυρο που έμεινε και ραντίζουμε με λίγο νερό.
    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία περίπου ώρα ώστε να ροδίσουν τα φύλλα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το σιροπιάσουμε.
    Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα λεμονιού για μισή ώρα ρίχνοντας προς το τέλος το χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη.
    Ρίχνουμε το σιρόπι στο γλυκό αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο.

    Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Εύη Λεοντίου και την ευχαριστούμε πολύ.

    Rating: 4.7. From 321 votes.
    Please wait...

     
     
    Σιροπιαστά: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook
 


Booking.com