500γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και ένα φλιτζάνι παγωμένο νερό. Αφού τα χτυπήσουμε καλά με το μίξερ, βάζουμε το μπωλ στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου, μέχρι να αρχίσει να παγώνει στις άκρες του. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγύ, προσέχοντας να μην σφίξει πολύ. Τη σαντιγύ αυτή προσθέτουμε στο μπωλ με το παγωτό, το ανακατεύουμε ελαφρά και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Όταν μισοπαγώσει το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και σε λίγες ώρες είναι έτοιμο!
wraio einai arage?? dokimase kanenas?
Το έχω φτιάξει εγώ! Ηταν καλό, αν και βγήκε αρκετά γλυκό! Νομίζω πως θέλει λιγότερο ζαχαρούχο.
Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το φτιάξεις.
Μια σελίδα αφιερωμένη στα παγωτά:
Συνταγές για παγωτά
tn kaname tn sintagi…itan polu wraia!!…me brownies eidika…vgike TELEIOOOOO!!..dokimaste to paidia…:))))
mbravo re paidia i kaliteri lisi
mbravo paidia mou aresoun polu i syntages sa