Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Κέικ σοκολάτα – φουντούκι, της Άννας

Ένα κέικ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι το κέικ σοκολάτα. Με την συνταγή που μας έστειλε η Αννα Λεωντιάδου θα φτιάξετε ένα κέικ που θα μείνει αξέχαστο σε όσους το δοκιμάσουν. Θέλει λίγη προσοχή στην εκτέλεση, αλλά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κέικ
Υλικά:

2/3 φλιτζανιού φουντούκια
150 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
4 μεγάλα αβγά, χωρισμένα
3/4 φλιτζανιού αλεύρι
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Βάλτε τα φουντούκια στο μούλτι να γίνουν πούδρα. Βάλτε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Κρατήστε στην άκρη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και βάλτε την άλλη σε μεγάλο μπολ. Προσθέστε τους κρόκους των αβγών και χτυπήστε τα μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν λεμονί. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας, το αλάτι, τα τριμμένα φουντούκια, το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος.
Βάλτε τα ασπράδια σε άλλο, καθαρό μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν. Προσθέστε τη μια κουταλιά ζάχαρη που βάλατε στην άκρη και χτυπήστε τα στη πιο μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα σφιχτή.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ξύλινη ή σιλικόνης, προσθέστε τη μαρέγκα σιγά σιγά στο μείγμα σας, διπλώνοντάς τη (μην ανακατέψετε με δύναμη), ώστε να αναμειχθεί μεν, αλλά να μην φύγει ο αέρας (για να φουσκώσει το κέικ σας).
Βάλτε σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 – 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο), μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
Αφήστε το να κρυώσει λίγο και βγάλτε το από τη φόρμα.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Άννα Λεωντιάδου, και την ευχαριστούμε πολύ.



Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε το αντίστοιχο μενού:
Κέικ

Rating: 4.5. From 97 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κοινοποιήστε στο Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Σχετικά

αλεύρι αυγά βούτυρο ζάχαρη κουβερτούρα κρέμα γάλακτος φουντούκια
Αύγουστος 12, 2009

Post navigation

Κουλουράκια με αμύγδαλο → ← Σταφιδοκέικ – Κέικ με σταφίδες, της Χριστίνας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Piece of cake - Άκης Πετρετζίκης

Ανοιξιάτικες συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
    • Γλυκιές πίτες
    • Διάφορα γλυκά
    • Κέικ
    • Κεράσματα
    • Κουλουράκια
    • Κουταλιού
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Με φρούτα
    • Παγωτά και γρανίτες
    • Σιροπιαστά
    • Τούρτες
    • Ψυγείου
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά

Τοπ Συνταγές

  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι
  • Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)
  • Μπισκότα βουτύρου για κορνέ ή πρέσα μπισκότων
  • Μπιζέλια ανοιξιάτικα, της Παρασκευής
  • Κρέμα παγωτού με φρέσκο γάλα, της Παρασκευής
  • Σοκολατάκια μπανόφι με μπισκότο (banoffee)

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • Σοκολατένια ζύμη με φουντούκια
  • Πανετόνε (Panettone) στον αρτοπαρασκευαστή, της Αντιγόνης
  • Καναπεδάκια με ροκφόρ και καρύδι
  • Τριπλο-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα
  • Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο
  • Σαλάτα με πορτοκάλι, της Χριστίνας Κ.
  • «Piece of cake», Άκης Πετρετζίκης
  • Γαρδουμπάκια μυρωδάτα σε κληματόβεργα
Powered by WordPress | theme SG Grid