Συνταγές της Ματιάς
Συνταγές της Ματιάς
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΣΠΙΤΙ
  • ΤΑΞΙΔΙΑ
  • ΕΙΔΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  • ΠΙΣΤΗ

Συνταγές της Ματιάς

Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Tarte tatin αχλαδιού ατομικά

  • Διάφορα γλυκά
  • Με φρούτα
Υλικά:

5-6 αχλάδια
1 φύλλο σφολιάτας
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές κονιάκ

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη να γίνει ελαφριά καραμέλα ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά. Προσοχή να μην σκουρύνει πολύ. Μοιράζουμε την καραμέλα μας σε ατομικά φορμάκια. Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τους αφαιρούμε τα κουκούτσια και το κοτσάνι, τα αλείφουμε με το κονιάκ και τα στρώνουμε στα φορμάκια μας. Τοποθετούμε το ίσιο μέρος τους προς τα πάνω. Βρέχουμε τα δάχτυλά μας με λίγο νερό και αλείφουμε τα χείλη από τις φόρμες και σκεπάζουμε με κομμάτι σφολιάτας καλύπτοντας και τα χείλη της φορμίτσας γύρω γύρω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου τριάντα λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο τα tarte tartin με αχλάδι και τα αφήνουμε να σταθούν για ένα λεπτό. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε ένα ένα τα φορμάκια μας σε πιάτο με μεγάλη προσοχή ώστε να μην καούμε με την καραμέλα. Καθαρίζουμε τα φορμάκια από καραμέλα που μπορεί να έχει παραμείνει και την προσθέτουμε πάνω στα αχλάδια. Αν θέλουμε μπορούμε να συνοδέψουμε το νόστιμο αυτό γλυκό με σαντιγύ ή παγωτό.

Rating: 4.5/5. From 81 votes.
Please wait...

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Click to share on Skype(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
  • Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Παρόμοιες συνταγές:

  • Πουτίγκα ψωμιού με φράουλες
  • Μήλα ψητά στον φούρνο
  • Μήλα ψητά
  • Τσιζ κέικ σοκολάτα φράουλα
  • Τηγανίτες ροδάκινου με γλάσο
  • Καλαθάκια μήλου με παγωτό
  • Αφράτα λουκουμαδάκια
  • Μαγικό γλυκό με κεράσια
αχλάδια βούτυρο ζάχαρη κονιάκ σφολιάτα
Νοέμβριος 27, 2012

Post navigation

Κολοκυθάκια σαν πατατάκια → ← Αρωματική κρέμα με στέβια, της Παρασκευής

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Νηστίσιμες Συνταγές
  • Vegan
  • Γλυκά
    • Γλυκιές πίτες
    • Διάφορα γλυκά
    • Κέικ
    • Κεράσματα
    • Κουλουράκια
    • Κουταλιού
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Με φρούτα
    • Παγωτά και γρανίτες
    • Σιροπιαστά
    • Τούρτες
    • Ψυγείου
  • Διαβητικών
  • Διαίτης
  • Διασήμων
  • Διάφορα
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Εκδηλώσεις
  • Εποχιακά
  • Εύκολες συνταγές
  • Θρησκεία
  • Κολπάκια
  • Κουζίνα
  • Νηστίσιμα
  • Οικονομικά γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ορεκτικά
  • Παράδοση
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Περίσσεψε
  • Πολίτικη Κουζίνα
  • Πολύ φθηνές συνταγές
  • Σάλτσες
  • Σνακ
  • Συνταγές του απατεώνα
  • Τεχνικές
  • Υγιεινή διατροφή
  • Φαγητά

Τοπ Συνταγές

  • Η καλύτερη ζύμη για πίτσα
  • Κέικ λεμόνι με εύκολο μέτρημα
  • Ζύμη για κρέπες (περίπου 30–40 κρέπες)
  • Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκάλι
  • Όταν δεν πήζει η κρέμα γάλακτος
  • Μπισκότα βουτύρου για κορνέ ή πρέσα μπισκότων
  • Κοτόπουλο λεμονάτο (συνταγή γιαγιάς), της Ρένας
  • Μπεσαμέλ με γάλα εβαπορέ

Προσφορές

Νέες Συνταγές

  • Βερύκοκα με μπέικον
  • Σούπα του Ιπποκράτη
  • Γλυκά μπισκοτάκια
  • Σούπα αποτοξίνωσης
  • Τσιπς μπανάνας
  • Σούπα για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού
  • Σολομός με σαλάτα φινόκιο
  • Σταμναγκάθι τσιγαριστό με αυγά (Κρήτη)
Powered by WordPress | theme SG Grid