Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Λουκουμάκια! Γλυκιά συνοδεία στο καφεδάκι μας, κέρασμα οικονομικό που διατηρείται για πολύ καιρό, γευστικά και μυρωδάτα σπιτικά λουκούμια!

    Μυρωδάτα σπιτικά λουκούμια
     

    Μυρωδάτα σπιτικά λουκούμια

    Υλικά:

    100γρ. κορν φλάουρ
    400γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
    1/4 κουταλάκι κανέλα
    1 κουταλάκι ροδόνερο ή ανθόνερο
    25γρ. ανάλατα φυστίκια Αιγίνης
    50γρ. ζάχαρη άχνη

    Εκτέλεση:

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 150ml νερού και τη ζάχαρη (την κρυσταλλική) και τα αφήνουμε να βράσουν.
    Στη συνέχεια σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 75 γραμμάρια του κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και 350ml νερού και ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά. Βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα μας να πήξει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και του προσθέτουμε και το μείγμα του σιροπιού-καραμέλας λίγο λίγο ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά με μίξερ ή με αυγοδάρτη για να μη σβολιάσει. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και το αφήνουμε να κοχλάσει πριν του χαμηλώσουμε την θερμοκρασία. Αφήνουμε το μείγμα μας να σιγοβράσει για 45 λεπτά ανακατεύοντας συχνά πυκνά. Το μείγμα μας τώρα θα έχει πήξει και θα έχει πάρει χρώμα. Προσθέτουμε και το ροδόνερο, την κανέλα και τα φυστίκα Αιγίνης.
    Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε τα 25 γραμμάρια κορν φλάουρ που μας έμειναν με την άχνη ζάχαρη. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το 1/3 περίπου από το μείγμα του μπωλ μας. Ρίχνουμε το καυτό μείγμα μέσα στο ταψί και το στρώνουμε ισόπαχα. Αφήνουμε τα λουκούμια να κρυώσουν και να σταθούν όλο το βράδυ. Την επομένη, με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι που το έχουμε αλείψει με λάδι κόβουμε σε κύβους τα λουκούμια μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν ξανά μέχρι την επόμενη μέρα.
    Τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης-κορν φλάουρ και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί.

    Rating: 4.0. From 100 votes.
    Please wait...

     
     
    Διάφορα γλυκά: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook
 


Booking.com