Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Ελβετικό ρολό με μαρμελάδα σε μικρές μπουκιές, της Έφης

    Συνταγές: Διάφορα γλυκά
    Υλικά: , , , ,

    Μια συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό, που μας έρχεται από την καταπράσινη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

    Ελβετικό ρολό με μαρμελάδα σε μικρές μπουκιές, της Έφης
     
    Υλικά:

    5 κρόκοι αυγών
    5 ασπράδια αυγών
    150 γραμμάρια ζάχαρη
    125 γραμμάρια αλεύρι
    250-300 γραμμάρια μαρμελάδα της αρεσκείας μας
    Άχνη για πασπάλισμα

    Εκτέλεση:

    Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με 100 γραμμάρια από τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο μίγμα κρόκων ζάχαρης, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και ρίχνουμε το μίγμα να έχει πάχος 1 εκ. Το ψήνουμε για 10 -12 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεκολλάμε από την λαδόκολλα. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μαρμελάδα και τυλίγουμε προσεχτικά σε σφιχτό ρολό. Κόβουμε το ρολό σε φετούλες με κοφτερό μαχαίρι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία.

    Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Έφη Θυμιάκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

    Rating: 4.7. From 76 votes.
    Please wait...

     
     
    Διάφορα γλυκά: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook