Σπιτικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

  • Ετοιμάστε μια εξαιρετική ζεστή γλυκιά μπουγάτσα ακολουθώντας πιστά τα βήματα της συνταγής που μας έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας!

    Ζεστή γλυκιά μπουγάτσα, του Ορφέα
     

    Ζεστή γλυκιά μπουγάτσα

    Υλικά για το φύλλο:

    300γρ. αλεύρι
    1 κουταλιά σούπας σπορέλαιο
    1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
    1 πρέζα αλάτι
    Χλιαρό νερό όσο πάρει για μία εύπλαστη ζύμη (περισσότερο από μισό νεροπότηρο)

    Εκτέλεση:

    Τα ζυμώνουμε όλα μαζί για 10-15 λεπτά περίπου, να ξεκολλάει από τα χέρια. Το χωρίζουμε σε έξι (6) μπαλάκια για 6 φύλλα (3 κάτω – 3 επάνω), τα αλείφουμε με λάδι να μην πετσιάσουν και τα αφήνουμε περίπου 2 (ΔΥΟ) ΩΡΕΣ να ξεκουραστούν. Μετά από 2 ώρες -και αφού έχουμε έτοιμη την γέμιση- ξεκινάμε να τα ανοίξουμε 1 -1 στρώνοντας μέσα στο ταψί μας τρία κάτω – βάζουμε την γέμιση και μετά ανοίγουμε τα άλλα 3 για να σκεπάσουμε από πάνω. Ανάμεσα σε κάθε φύλλο ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο και το τελευταίο φύλλο επάνω το αλείφουμε όλο με βούτυρο. Για να ανοίξουμε το φύλλο το κρατάμε στο ένα χέρι και γυρίζοντας γύρω – γύρω τραβάμε με το άλλο χέρι τις άκρες του μετά το ακουμπάμε στον πάγκο μας (τραπέζι) και το τραβάμε κι άλλο να ανοίξει και να γίνει μεγαλύτερο από το ταψί μας (γίνεται πολύ λεπτό σχεδόν διάφανο).
    Το φύλλο χειροποίητο… ανοίγει μόνο με το χέρι τραβώντας το… χωρίς μπλάστ(ρ)η (το γράφω όπως έχω ακούσει να το λένε και το λέω και εγώ). Για στρογγυλό ταψάκι περίπου 28εκατοστά διάμετρος.

    Υλικά για την γέμιση:

    2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
    1/2 (μισό) φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
    4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
    2 αυγά χτυπημένα
    1 βανίλια

    Εκτέλεση:

    Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη μαζί. Όταν είναι έτοιμο να βράσει (ΠΡΟΣΟΧΗ να μην φουσκώσει) ρίχνουμε λίγο – λίγο το σιμιγδάλι (πάντα ανακατεύοντας με σύρμα να μην κολλήσει). Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και τα δύο αυγά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε και την βανίλια και όταν σκάσει βράση είναι έτοιμο και το βγάζουμε από την φωτιά.
    Ψήνουμε την μπουγάτσα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
    Όταν την βγάλουμε από τον φούρνο (όσο είναι ζεστή) την κόβουμε σε όσο μεγάλο κομμάτι θέλουμε, ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και κανέλα σκόνη (κατά βούληση) ΚΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ…

    Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε τα blog του Ορφέα: «ΤΟΥΙΤΥ» και Ααα!!! να μία Τρελή κι αδέσποτη !!!!

    Rating: 4.7. From 163 votes.
    Please wait...

     
     
    Γλυκιές πίτες: κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μενού.
    No Comments

Αφήστε ένα μήνυμα!

recipes

sintages

Μαγειρεύεις;

Δες τη δική σου συνταγή στη Ματιά!

 
Οι Συνταγές μας στο Google Plus
  κι οι Συνταγές μας στο FaceBook